Voor Stan Tijssen is er niets mooier dan op de vrachtwagen te zitten. Hij is pas zestien maar hij weet nu al zeker dat hij op zijn 18e verjaardag zijn eerste rijles heeft. Wij zijn er zeker van dat hij in razende vaart zal slagen en voor onze klanten zal gaan rijden. Tot die tijd loopt hij voor zijn middelbare schoolopleiding stage bij ons in de loods en het magazijn.

“Ik kom uit een transportfamilie, mijn vader heeft een transportbedrijf. Ik heb het altijd geweldig gevonden om mee te rijden en gelukkig kon dat heel vaak. Het zou logisch zijn als ik daar aan de slag zou zijn gegaan, maar er was niet genoeg werk voor mij als stagiaire. Via mijn oom kwam ik bij Van Dingenen Transport terecht; hij zit daar al 25 jaar op kantoor en wees me erop dat ze vaak plek hebben voor een leerling.

De tijd kan mij op dit moment niet snel genoeg gaan; ik kan niet wachten om met mijn theorie te beginnen. Dat mag als ik 17,5 jaar ben. Met echte lessen op de vrachtwagen kan ik op mijn achttiende beginnen en dat ga ik dus zeker doen. Ik heb zelf het idee dat ik het snel onder de knie zal hebben; ik zat elke vrije minuut op de wagen met mijn vader en nu ga ik ook regelmatig met een collega mee.

Mijn voornaamste taak in de loods is het laden van de vrachtwagens. Dat is een goede basis om mee te beginnen; ik weet nu hoe een wagen geladen moet worden en hoe belangrijk het is dat de lading goed vast staat. Daar heb ik later alleen maar profijt van.

Ik ga nu twee dagen in de week naar school en zit in het laatste jaar. Het is dat het moet, die opleiding, maar anders zou ik al gewoon fulltime aan het werk zijn. Vind ik veel leuker en ik steek er meer van op. Ik leer niet zo makkelijk uit boeken, maar wel heel veel van mijn collega’s en gewoon door te doen. Ik werk in een heel gezellig team, met collega’s die het werk goed uit kunnen leggen en mij van alles laten doen, zodat ik het kan leren.

Voor mij is een droom aan het uitkomen. Ik word later vrachtwagenchauffeur, dat heb ik eigenlijk altijd al geweten. De tijd gaat te langzaam want ik ben er klaar voor om te gaan rijden. Ik zie mezelf al helemaal achter het stuur zitten om vrachten weg te brengen. Heerlijk over de wegen tuffen om de hele wereld te zien. Voor mij is er echt niets mooiers denkbaar.”

Van plan met een BBL-chauffeursopleiding te beginnen en behoefte aan een stageplaats? Informeer gerust of er plek is!