Nick Wouters is alweer enkele jaren in dienst bij Van Dingenen Transport. Hij begon meteen op de open combi te rijden. De diversiteit van de soorten vervoer en van het veranderende Europese landschap spreken hem enorm aan – werken als toerist, noemt hij het zelf. Nick vertelt je graag hoe het is om te werken bij Van Dingenen Transport.

Passie voor je vak

Dat de transportsector iets voor Nick zou zijn, dat wist hij al toen hij aan de opleiding Transport en Logistiek begon bij ROC Eindhoven. Via die opleiding kon hij zijn rijbewijs en vrachtwagenrijbewijs halen.

Nick ging op zijn negentiende aan de slag bij Van Dingenen Transport. Na bij verschillende bedrijven ervaring op te hebben kunnen doen, kwam Nick uiteindelijk weer op zijn oude nest terecht. “Dat was zo’n 9 jaar geleden”, weet hij nog. “Het was toen nog een kleiner bedrijf dan nu, met maar een stuk of 50 vrachtwagens. In de jaren daarna zijn we als bedrijf flink gegroeid.”

Werken als toerist

“Mijn werk is sindsdien erg overzichtelijk en gestructureerd. Ik werk van maandag tot en met vrijdag. In de weekenden ben ik in principe vrij; als dat anders is, dan is dat altijd in overleg. Het is nooit een ‘moetje’.”

Nick geniet van zijn werk; het voelt niet altijd als werken, maar als hobby! “Ik zeg wel eens dat ik mag werken als toerist”, zegt hij. “Het is iedere keer anders – de goederen die ik vervoer, maar ook waar ik kom. Ik vervoer campers, tractors maar hoofdzakelijk aanhangers. En je ziet zo nog eens wat van Europa.”

Van Dingenen Transport staat voor je klaar

Nick prijst zichzelf gelukkig met zijn planner, Koen. “Met hem kan ik lezen en schrijven”, zegt hij. “Koen is geen werkverdeler maar iemand die overlegt en op zoek gaat naar de beste oplossing. Hij luistert goed naar wat er speelt en gaat op zoek naar iets dat voor iedereen werkt. Als medewerker vind ik het veel prettiger om voor iemand als Koen te werken dan voor iemand die opdrachten geeft zonder naar het personeel te luisteren. Naast Koen heb ik ook goed contact met directe collega’s zoals Stefan en Dunja. Het is fijn als je samen over je werk, maar ook over andere dingen kunt praten.”

Volgens Nick staan de informele sfeer en het goede contact met collega’s symbool voor hoe Van Dingenen Transport als werkgever is. “Ze staan altijd open voor je verhaal”, zegt hij tot slot. “Als er wat is kun je bij ze terecht. Van Dingenen Transport is niet alleen groot in omvang, maar ook groots als het gaat om de omgang met het personeel. Daarom werk ik hier zo graag!”