Op 1 december begint een nieuw hoofdstuk in het boek van Berend Jan Schuring. Dat is zijn eerste werkdag als CEO bij Van Dingenen Transport. Een uitdaging waar hij ontzettend veel zin in heeft. Maak kennis met de nieuwe directeur.

De transportwereld heeft geen geheimen voor Berend Jan. “Ik ben – lang geleden – begonnen als pakketbezorger. De transportwereld trok me aan en na die eerste kennismaking heb ik mijn blik op het management gericht. In de avonduren heb ik hbo Bedrijfskunde gestudeerd en in de loop der jaren bij diverse bedrijven management- en directiefuncties bekleed.”

De afgelopen jaren was Berend Jan directeur bij Raben International, een echt familiebedrijf. “Daarin herken ik de cultuur van Van Dingenen Transport; ook daar heerst dat familiegevoel en dat maakt de onderlinge betrokkenheid erg hecht. Het is een mooi en gezond bedrijf; de uitdaging zit erin om het te laten groeien, nieuwe klanten te zoeken en bestaande klanten te behouden. Mijn plan is om de komende tijd onze klanten te gaan bezoeken. Enerzijds om mezelf voor te stellen, anderzijds om te onderzoeken wat we méér voor hen kunnen doen, dan we al doen.”

De dagelijkse leiding loopt goed, dat heeft Berend Jan al ervaren in de dagen dat hij kennis kwam maken. “Daar hoef ik niet veel aan te sturen. Waar ik me onder andere mee bezig wil gaan houden is het elektrificeren van de vloot. Op termijn moeten we schoner gaan worden, dat stelt de overheid als eis, maar dat moet dan wel mogelijk zijn qua stroomnetwerk en daar ligt natuurlijk de grootste uitdaging.”

Met een frisse blik richt Berend Jan zich op groei en dat doet hij vooral in gesprek met de medewerkers. “Zij kennen het bedrijf door en door, wie zou ik beter kunnen vragen wat er nog aan mogelijkheden voor ons liggen? We kunnen ons helemaal richten op de potentie van de onderneming. Wat mij betreft is de rek er nog lang niet uit en ik ga me dan ook met enthousiasme voor Van Dingenen Transport inzetten.”