Onze chauffeurs leggen elk jaar heel wat kilometers af met de vrachtwagen. Onderweg komen ze op veel verschillende en nieuwe plekken. Maar welke plek is ze nou écht bijgebleven? In deze blog laten wij de chauffeurs aan het woord over hun mooiste bestemming!

Chauffeur Roy bijt de spits af: ‘’De mooiste plek waar ik ben geweest was Camping Las Dunas in L’Escala Spanje. Dit is ondertussen al wel weer een aantal jaren geleden. Deze rit was midden in de zomervakantie. Ik moest hier een bus en caravan laden op een camping. Deze camping zat vol met Nederlanders. Het idee dat die mensen daar vakantie aan het vieren waren en wij op zulke mooie en leuke plekken mogen komen voor het werk, deed me goed.’’ Waar Roy het liefste heen rijdt? ‘’We komen er niet heel vaak, maar de ritjes naar Spanje heb ik altijd het leukste gevonden. Dit komt door het aangename weer en de leuke eettentjes die we kunnen bezoeken ’s avonds.’’

Jeroen denkt aan een hele andere plek wanneer we naar zijn mooiste bestemming vragen. Jeroen: ‘’De mooiste plek waar ik ooit ben geweest is Dombas in Noorwegen. Ik kwam hier terecht dankzij een spoedvrachtje. Deze plek was zo mooi vanwege de rust en het landschap dat Noorwegen te bieden heeft.’’ Toch zou Jeroen ook graag nog naar Zuid-Spanje of Portugal willen rijden. ‘’Het liefst rijd ik naar plaatsen waar het rustig en afgelegen is, en zo ver mogelijk.’’

Aline kiest als mooiste bestemming de weg naar Stockholm in Zweden. Aline vertelt: ‘’De weg naar Stockholm is zo bijzonder omdat het een rustige weg is om te rijden. Ondertussen kun je genieten van het mooie landschap waar je langs af rijdt.’’ Ik heb geen plek waar ik het liefste heen rijd, zegt Aline. ‘’Ik vind dat elk land of elke plek zijn eigen charmes heeft. Ik geniet van de afwisseling, waar je dan ook bent in Europa.’’

Als laatste spreken we met onze chauffeur Edwin – hij vindt het moeilijk om één keuze te maken. Edwin: ‘’Ik heb meerdere plekken die ik heel mooi vind, zoals: Gran Canaria, Scandinavië, Italië, Spanje, maar ook Ierland en Schotland. Maar we komen niet super vaak op zulke plekken. Het is er vooral mooi rijden: mooie uitzichten en mooie natuur.’’ Edwin zou het liefste meer op de bovenstaande landen willen rijden, maar het komt maar heel af en toe voor dat ze daar heen mogen. ‘’Wanneer ik naar het buitenland rij, kom ik vaak in Duitsland. Ook daar is het op sommige plaatsen heel mooi en fijn rijden. Ik rij daar al zo’n 17 jaar rond en kom nu nog steeds op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest.’’

Zo zie je maar weer dat de mooiste bestemming voor iedereen anders is:

‘’Some roads lead to beautiful destinations’’